От х:

Днес в x:

ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ НА СЛАВИ ОТВОРИ БУТИК

Състезателката по спортни танци Магдалена Ангелова е едновременно психолог и модел

Магдалена Ангелова живее между София и Варна, между психологията и модата. Тя нашумя преди години като жената, заради която преди години Слави Трифонов се разплака.


"Маги, моля те, остани при мен", каза тогава той от сцената на НДК, докато приятелката му го гледаше от първия ред.

Състезателката по спортни танци се дипломира като психолог, а наскоро влезе и в светските новини с модната си линия МАGO


Все така във форма, Маги успява да съчетае сериозното с артистичните си наклонности. Тя продължава да работи и като модел. В последните дни на 2007 година се снима с тоалети на дизайнерката Петя Димитрова за най-новото издание на "Алманах на българската мода".

29-годишната Маги откри във Варна бутик, но предпочита да го наричат модна галерия.


"Не искам хората да идват тук като в магазин, а да почувстват една по-различна атмосфера, да се почувстват самите те различни", казва 29-годишната психоложка.

На откриването на бутика Маги направи специална вечер заедно със столичния център "Аюрведа". Под светлината на свещите успя да съчетае аромати, източни учения и модерен стил на обличане.


В тоалетите, които прави, смели акценти в червено освежават черно-белите десени. Ярка кърпа, очила или шал с ресни придават артистичност на дрехите. Те са многопластови,
повлияни от бохемския стил с елементи на пачуърк.

Повей от Изтока и разкоша на азиатските култури се усещат в някои рокли. Дръзка чанта, ресни или широк колан внасят женственост в колекцията на Маги. Дрехите й са такива, каквато е и тя самата - странна птица.


Когато не е в бутика си във Варна, Магдалена Ангелова работи в дневния център за хора с умствени затруднения "Ривиера-Варна".

Много натоварена е и програмата й в педиатричния кабинет за семейни консултации в София.

За тази част отживота си обаче варненката спазва професионалната етика и пази в дълбока тайна проблемите на пациентите си.


Самоуката дизайнерка е обявена за откритие от модния спец Любомир Стойков. Заради нейните запомнящи се участия в конкурса "Златната игла", дефилетата "Парад на модата" и "Вечери на модата" професорът я включи в "Алманах на българската мода".


Психологията все пак се отразява върху всичко, което прави - от дрехите и фотосесиите до имената на модните линии и интериора на модната галерия.

Между столицата и морето Маги обсъжда своите модни фантазии със своята партньорка Петя Димитрова.


"Новата модна линия, която лансираме, нарекохме ГРАИ- обяснява Маги. - Това е анаграма на думата игра. В творбите на Петя Димитрова има много игра на материи, цветове, комбинации между стилове грънч, етно. Това е философията на нейните дрехи - играта."

В новия бутик на Маги също има игра на стилове: до предмети от стария български бит стоят ръчно изработени мебели и аксесоари от Индонезия от бамбук.

Който влезе вътре, попада в едно пространство, украсено от стари железни ютии, листа на банан,
лилия, речни треви. В магазина постоянните посетители получават модни съвети, могат да побъбрят за живота, енергиите, необичайните срещи.


Маги направи и своя дебют на дизайнер, като представи модната си линия на конкурса за красота "Кралица на хазарта на "Черно море".

Десетте претендентки за титлата излязоха във втория кръг с нейни тоалети.

Амбициите на Маги не спират дотук. Тя планира да прави ревюта в София и Варна. Смята да обогати галерията, като представя и чанти, обувки, ботуши на водещи български и чуждестранни модни къщи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини