От х:

Днес в x:

Танцьорите от "Рона" с отличия от етносфеста в Баните, „Чудесия” с голямата награда

    Представителният танцов състав „Чудесия” към Младежкия дом в град Пазарджик взе голямата награда на на името на проф. д-р Желязко Христов 16-я Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, който се проведе в Хасковските минерални бани.

    На сцената за да връчат наградите бяха поканени вицепрезидента на КНСБ и член на УС на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” Валентин Никифоров и домакинът на етнофестивала – кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.

    “Всички вие бяхте прекрасни с колорита, който създадохте с вашите изпълнени. Благодаря ви от сърце от името на всички жители на община Минерални бани. Разкажете на вашите приятели за нашето гостоприемство и ще се радваме догодина да се върнете отново при нас и да видите новите промени в Минерални бани, защото вие ни заредихте с много положителна енергия и ние ще се постараем да направим курорта още по-красив.”, обърна се към изпълнителите кметът на Баните Мюмюн Искендер. Повече от 2000 деца от различни държави се включиха в пъстроцветния празник на етносите в източнородопското селище.

    На финала на фестивала вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров също поздрави участниците и им пожела да бъдат след време също толкова добри към своите деца, защото на това се крепи света.

    Специални награди за участниците от чужбина получи трупата от Културен център „Чиучанлия”-Анениемой, Молдова.

    Специалната награда за най-малък и талантлив участник отиде в ръцете на Нели Анисимова от Балетна формация „Рона” при Читалище „Заря”-Хасково. Специална награда на БНР е за изпълнението на Александра Филипова от Самоков, а на Сдружението на танцовите дейци-при Фолклорен ансамбъл „Босилеград” от Сърбия. Синдикатът на българските учители  също даде награда и тя е за Детска вокална група „Изворче” при НЧ „Заря 1957”-Минерални бани. Наградата на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” е за Ивет Иванова от Балетна формация „Рона.

    А за оригинална хореография са наградени изпълнителите от Студио за класически и съвременни танци-Попово. Награда за оригинално изпълнение на автентичен фолклор взе Мъжката група за народно пеене при Студентско читалище „Св. Климент Охридски”. В раздела за пресъздаване на народен обичай с отличие от Баните си тръгна Детска танцова школа „Хорце” от Център за работа с деца в Разград.

     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини