От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 10 януари

Новинар Юг – "60-годишен загина в лада". Това е шестата катастрофа със смъртен случай в региона през последните 30 дни, пише вестникът.

Другото водещо заглавие -"Връщат комунизма и в болниците". От тази година лечебниците ще получават пари по предварително определен бюджет. Порязаха с 1 млн.лв. МБАЛ "Света Екатерина" в Димитровград се допълва в подзаглавието. И продължение по болничната тема пак с адрес Димитровград – "1000 болни по-малко съкращават лекари". В "Света Екатерина" отчетоха спад на болни. Следват съкращения в Детско и Второ вътрешно.

"34 месеца затвор за изнасилвач на девствена" съобщава в друга дописка вестникът. Рецидивистът Ангел Иванов от Нова Надежда се призна за виновен, ще лежи при първоначален строг режим.

Още заглавия от вестника – Проверяват 3 ченгета за побой над младежи, Ранен войник иска 50 бона обезщетение от колегата си, Подходили към снега адекватно, Близо 200 катастрофи отчетоха в Свиленград.

Темите от Хасковска Марица. Водещата информация - "Удар в мъглата погуби 60-годишен мъж" това е заглавието. Угаснала лада на шофьор инвалид оплиска с кръв шосето за Димитровград. Иван Капушев остана на място след инцидента.

"Пенсионерка ужилена с яки елсметки" пише в другата си водеща публикация вестникът. Проверка установила, че електромерът не отчита нощна енергия. Ще се коригираме,обещават от EVN.

"Полицаи и младежи се бият след запой в дискотека". Под това заглавие вестника пише за инцидента в Тополовград. Скандалът тръгнал след репликата: "Поздрави за милиционерите".

Анализът на страница "Общество" в Хасковска Марица – "Баш майсторите в ЕС, Чайна Таун в Хасково". Фирмите изпратиха 2007-а с краен недостиг на работна ръка. Около 40 на сто от позициите за квалифицирани кадри не могат да бъдат заети. Отлив на способни хора още в първата ни година в ЕС.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини