От х:

Днес в x:

2007 година - година на сбъднати европейски надежди, но и на опровергани илюзии

„2007 година - година на сбъднати европейски надежди, но и на опровергани илюзии." - определи изминалата година президентът Георги Първанов в новогодишното си приветствие по случай посрещането на новата 2008 година.
Като едно от основните събития за 2007 бе споменато освобождаването на българските медици в Либия, постигнато, постигнато „защото бяхме единни - държавните институции, медиите, гражданите".

Сред постиженията на страната през изминалата година, той спомена изписването на общата европейска валута с българската азбука.

„Така в официалната практика на Съюза чрез нас влезе едно от най-големите достояния на световната култура - нашата писменост."

Първанов традиционно изреди накратко успехите на България в страната и по света в области като култура, изкуство, спорт и много други.

За държавния глава, българите са „народ, на когото не е чужда социалната чувствителност и солидарност - и по време на природните бедствия, и в тазгодишното издание на "Българската Коледа", когато със съпричастността на около милион и седемстотин хиляди наши сънародници беше дарена надежда за много болни деца - за сбъдване на техните мечти, за да се сложи край на родителските неволи."

Постигнатото от нас българите обаче не беше получено като късмет от новогодишната баница. - каза Пъраванов.

То не трябва да ни изпълва с излишно самодоволство, тъй като все още много наши сънародници са погълнати от насъщния повече, отколкото от всичко останало.

И все пак, „е основание за по-високо национално самочувствие, повод да гледаме по-уверено напред, да чертаем по-амбициозно и за по-далечен хоризонт общите и личните си планове". - заяви още президентът.

България посрещна 2008 година с богата празнична програма в много градове от страната.

В момента на столичния площад "Александър I" все още продължава традиционния новогодишен концерт, с участието на много поп, рок и фолк изшълнители.

Концертът бе воден от актьора Христо Мутафчиев и Валентина Войкова.

Сред участниците се откроиха "Ъпсурт" и Лора Караджова, Стоян Янкулов и Елица Тодорова, Васил Найденов, Ивана.

Традиционно бе изпълнено "Дунавско хоро".

Честита Нова Година на всички българи!

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини