От х:

Днес в x:

Съдят полицай за рушвет от шофьор без книжка

Харманлийски полицай ще бъде изправен пред съда по обвинение, че на два пъти е взел подкуп от шофьор без книжка, информират от прокуратурата.

Според държавното обвинение на 20 срещу 21 април старши полицаят от Харманли с инициалите М. П. на два пъти е приел рушвет от шофьор на Фолксваген Голф и неговия спътник. Първият път полицаят спрял 43-годишния шофьор, за когото имало съмнение, че е употребил алкохол. При проверката униформеният установил, че водачът няма книжка. 48-годишният полицай обаче нямал правомощия да глобява по Закона за движение по пътищата, а трябвало да уведоми оперативния дежурен в Районното в Харманли, който да изпрати служители от „Пътен контрол“ да съставят акт. Вместо това старши полицаят поискал 50 лв., за да не го глоби. Шофьорът ги дал на униформения, който ги предупредил да напуснат незабавно града. Нарушителят и неговият спътник обаче се отбили в денонощен магазин да напазаруват. Връщайки се от магазина полицаят отново ги спрял и спътникът в колата дал още 20 лв., за да продължат безпроблемно пътя. По-късно е подаден сигнал на тел. 112., а полицаят е с мярка за неотклонение „подписка“.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, назначени са експертизи, извършени са разпознавания и други.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини