От х:

Днес в x:

Кралицата на комедията Стоянка Мутафова на хасковска сцена

Голямата актриса Стоянка Мутафова ще изиграе на хасковска сцена в понеделник, 16 май, спектакъла „Столетие мое”. Постановката е на Сатиричния театър “Алеко Константинов" и с нея през 2012 година беше отбелязана 90-ата годишнина на актрисата. Любимката на поколения българи, вече на 94 години, е носителка на световния рекорд за най-дълго играеща актриса.

Постановката, която се играе вече четвърта година в препълнения зали, е на Владимир Петков.

В Хасково кралицата на родната комедия ще се качи на сцената на Читалище “Заря“. Представлението е от 19 часа.

В пиесата от Мишел Лоранс на Стоянка Мутафова партнират Йорданка Стефанова, Росица Александрова, Полин Павлов и Тодор Беров.

А самата пиеса е все едно писана за Стояна. Образът на Малу - главната героиня, чийто 100-годишен юбилей е повод да се събере на тържествена вечеря цялата й фамилия, се преплитат и много от чертите на актрисата.

Малу е жена с магнетичен чар, на който малцина устояват. Тя успява да се наложи във висшето общество на Париж с острия си ум, неуморност в работата и гъвкавост в общуването, особено с мъжете.

Около стотния й рожден ден обаче наред със суетнята, изваждането на един един стар грамофон неочаквано отприщва разплитането на дълбоко крити тайни в годините.

Тъй като героинята на Малу е някогашна моделиерка,  много от критиците смятат, че би могло да се приеме, че авторът на „Столетие мое“ Мишел Лоранс донякъде се е вдъхновила и от биографията на Коко Шанел.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини