От х:

Днес в x:

Премиерът в Симеоновград днес, хваща влака за Любимец

Очаква се днес премиерът Бойко Борисов да открие обновения железопътен участък Любимец – гръцка граница. Според предварителната информация той ще пристигне в Симеоновград, придружен от министъра на транспорта Ивайло Московски, откъдето ще хванат влака за Любимец. Там ще бъде официално открита обновената гара, а по пътя ще бъде демонстрирана новата електронна система за билети.

Обновеното трасе е част от проекта за модернизация на жп линията Първомай – Свиленград и е с дължина 24 км. То е изцяло електрифицирано и позволява скорост от 160 км/ч.

От министерството на транспорта междувременно съобщиха, че още един участък от трасето има издаден акт 16. Това е жп отсечката Димитровград – Симеоновград с дължина от 23 км (31 км разгъната дължина на железния път).

Общата стойност на проекта за обновяване на трасето  е 424 млн. лева.

Основна цел при реализирането на проекта е постигане на пълна оперативна съвместимост и достигане на скорости от 160 - 200 км/ч. Спецификите на планинския терен, през който преминава железопътната линия, позволяват да се достигне скорост от 200 км/ч единствено в участъците без завои. Към днешна дата се разработват различни варианти за закупуване на нов подвижен състав, който да достига проектната скорост, допълват от министерството на транспорта.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини