От х:

Днес в x:

12 в свирепо автомеле до последна тенекия днес край Хасково

    Уникално за страната автородео се провежда в Хасково днес, 14-ти май. Седмото издание на сблъсъка до последна тенекия между съживени от автоморгите коли ще е под името Автобокс. То започва в 17 часа и ще е зад бензиностанция Лукойл. Ориентацията за точното място, където трябва да се завие, за да се стигне до терена, е пирамида върху кола, обясни организаторът Иван Бакърджиев. Входът е свободен.

    Автомобилите за шоуто са предоставени от автоморга от Нова Загора.

    Според регламента победител ще е онзи пилот, който последен остане в колата си, и то в движение.

    Гонките ще са две, в сблъсъка във всяка ще участват по шестима шофьори. На принципа „един ще падне, друг ще го смени“, първите трима, чиито двигатели загаснат , остават в редиците на публиката, а другите продължават към финала. Така от формиралата се шесторка от двата тура ще бъде определен победителят. Въпреки че състезанието изглежда фриволно, то си има много строги правила като например, че никой няма право да удря друг в шофьорската врата, забранен е и задният ход.

    Всички участници в Автобокса са обиграни шофьори, сред тях дори има и професионален пилот-димитровградчанинът Емил Петков, който преди месец се качи на второто стъпало на почетната стълбица в клас pro в международния дрифт шампионат Salonul auto moto в Румъния.

    Въпреки че на пръв поглед този вид състезание изглежда много щуро и безразсъдно, мотото, което издигат организаторите, е “Не на агресията по пътищата!“

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини