От х:

Днес в x:

Хасковски футболисти триумфираха в Шампионската лига

    Малчуганите от ОДЗ „Слънце“ и „Незабравка“ спечелиха Шампионската лига на Хасково тази вечер на спортната площадка до „Авеню“. В организирания от спортен клуб „Слънце“ турнир по футбол за детските градини в града взеха участие всички забавачки, а тази вечер се играха финалите.

    Състезанието бе в две категории – за 5 и 6-годишни футболисти.

    Купата при 5-годишните вдигнаха от ОДЗ „Слънце“. На второ място се класираха от ОДЗ „8 март“, на трето ОДЗ „Весели Очички“.

    При 6-годишните шампиони станаха малките състезатели от отбор „Незабравка“ към ОДЗ „Зорница“. Втори се класира отбор „Радост“, трети ОДЗ „Иглика“.

    Драматичните мачове във финалните срещи имаха доста емоционална публика от родители, баби и дядовци, които огласиха квартала с окуражителните си викове. Някои от родителите бяха по-гласовити дори от легендарни български футболни треньори, прочули се по стадионите на Европа и света. На напътствията им пък можеше да завиди дори треньор номер едно на България Димитър Пенев, който имаше какво да научи, ако бе присъствал на оспорваните мачове на площадка „Авеню“.

    Наградите на шампионите бяха връчени от Светла Табакова и Дарина Панайотова, шефове на образованието и на спорта в общината. Наградите бяха грамоти и купи, но шампионите не отделяха поглед от кутиите в близост, в които имаше огромни торти.

    Турнирът се провежда за 9-та поредна година.

    Тодор Кръшков

       

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини