От х:

Днес в x:

Тракийското хоро стана международно в залата на Младежкия

    Младежи и ръководителите им от няколко държави, които са в Хасково по два различни проекта по програмата Еразъм и Еразъм +, се събраха заедно днес в Младежкия център. 

    28 от младежите от Италия, Словакия, Полша и България са в южния град по проекта "Европейски ценности от легенди оживяват" на Школата по етнография към Центъра. Другата част са по проект „STEPs 4 LIFE”, който представлява младежки обмен, насочен към обучение в неформално образование на работещи с млади хора от Мексико, Уганда, Филипините, Виетнам, Непал и Индонезия. Водеща организация по проекта е Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество”- Разлог, а хасковски партньор е Сдружение „Надежда”, което участва в обучителната програма на проекта.

    Според програмата в Хасково, която е част от двуседмичната им заключителна визита в България, участниците посетиха община Хасково днес, Улицата на занаятите, Монумента на Богородица, Туристическия информационен център.

    Като част от емоциите, които трупат в България и Хасково, се превърна и научаването на право тракийско хоро. Това им се случи под вещото ръководство на ръководителя и хореограф на танцовия състав „Южняче“ към Младежкия център Васко Димов.

    Огромното младежко международно хоро се изви в няколко кръга в залата на Младежкия център, а на участниците в него от чужбина им трябваха не повече от пет минути, за да влязат в стъпките.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини