От х:

Днес в x:

108 информатици в Хасково за 32-та Национална олимпиада

    Най-добрите информатици на България пристигнаха в Хасково днес за участие в 32-та Национална олимпиадата по информатика. Участниците са 108.

    Тази вечер мина и техническата конференция, на която ръководителите получиха указания за провеждането на състезанието - за регламента и оценяването, от гл. ас. д-р.Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН.

    Според регламента участниците ще получат паролите си за достъп до системите в деня на състезанието. Първият етап е утре, а вторият - в неделя. 

    В понеделник отличените ще се състезават в контрола за попадане в разширения състав на Националния отбор по информатика.

    След Хасково такава контрола ще има още само веднъж и тя ще е на 8-ми май във Велико Търново. Тогава ще стане окончателно ясен съставът на националния тим на българските информатици, които ще представят страната ни на Международната олимпиада през май и на Балканиадата в Кипър.

    Участниците приветства шефът на РИ на МОН в Хасково Иван Панайотов. „Успех на състезанието, но и да почувствате пролетния дух на Хасково, за да се върнете пак при нас“, пожела им той.

     

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини