От х:

Днес в x:

Школата по етнография три пъти отличена за три дни

    Школата по етнография при Младежкия център в Хасково спечели награди в рамките на три дни в три поредни участия на три конкурса.

    18 участника от школата представиха Хасково на два национални форума и един международен за това кратко време.

    Това си беше едно своеобразно турне, коментира ръководителят на школата Нели Арнаудова. Тя разказа, че успешното участие на хасковлии е започнало в Благоевград на Националния празник „За хляба наш...“. До устна защита на проекти и есета са стигнали 7 хасковски деца. Второ и трето място заслужиха Габриела Делчева – 10 клас за проект и Десислава Данчева – 12 клас за есе. Те са вече и стипендианти за изявени деца. Школата е получила и наградата на Фондация „Еврика“ за отлично колективно представяне.

    Второто участие е било в София на Националния конкурс „Лазарка – мома гиздава“. От там с първо о място е отличена Габриела Караджова от 8 клас за лазарката й от кратунка. Третото място е петокласничката Димана Несторова за красивото й пано. Школата по етнография има и от този конкурс колективна награда.

    Международният фестивал „Млади таланти“ в София е краят на турнето. Приложните и литературни творби, изследователската работа и фоторазказа за дейността на школата, представена чрез 13 колажа получиха отлична оценка и децата бяха възнаградени с ваучер - покана за участие в Програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно – 2016“ на МОН и Националния дворец на децата, който ще им даде възможност за безплатен творчески лагер през лятото, разказа още Нели Арнаудова.

      Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини