От х:

Днес в x:

Еко оркестър свири пред Младежкия в Деня на Земята

    Школниците от младежкия център отбелязаха днешния Международен ден на Земята с хепънинг на открито.

    Пред сградата на центъра те пяха, свириха и рисуваха. Изявите им обаче бяха представени по нетрадиционен начин. Празника откриха певците от вокална група „Орфейче“.

    Еко оркестърът, съставен от възпитаниците на школите по барабани, синтезатор и пиано, изсвири композицията си на рециклирани музикални инструменти - кофи, хартиени торби и други джаджи от бита.

    През това време децата от школите по изобразително изкуство рисуваха на открито. Всеки можеше да се включи и в изработката на кукли и бижута от естествени материали в арт работилниците.

    В празника участие взеха и мажоретките на Младежкия, чиито помпони са изработени от рециклирани материали.

    Международеният Ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата и съхраняване на живота върху нея.

    Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда.

    За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада.България е сред първите страни, които са се присъединили към международното отбелязване на Деня на Земята.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини