От х:

Днес в x:

Зрелостници от Автото демонстрираха професии пред седмокласници

    Седмокласници от няколко паралелки в основните училища „Христо Смирненски“, „ Шандор Петьофи“ и „Кирил и Методий“ наблюдаваха демонстрация на наученото през годините в Професионалната гимназия по транспорт от зрелостници и ученици от 11 клас.

    Демонстрацията е част от инициативите на ПГТв седмицата на професиите, която започна там този понеделник.

    Големите показаха пред по-малките си съученици и пред потенциалните възпитаници на гимназията от 7-те класове, какво са научили в часовете по кормувани. Осморки, паркиране и тунел на трите учебни коли показаха Ахмед Али, Хасан и Васил Лазаров. За маневрите в колата на Васил се качи и преподавателя му Ангел Кирев. При слизането Лазаров беше бурно аплодиран от съучениците си както за второто място, спечелено от него през март в Пловдив на Ученическото ежегодно състезание за най-добър водач, така и за мястото, което наградата му осигури като студент в Минно-геоложкия университет в София.

    Демонстрацията на професионалните умения продължи в новата работилница, където гимназистите се учат как се балансират колелата на МПС-тата. Там два отбора от 11-ите класове демонстрираха зрелищно тънкостите на професията, като се състезаваха за време. И показаха, че работата си има тънкости. „Трябва да познаваш добре маниерите на балансиращата машина с която работиш“, е малката тайна, споделиха някои от бъдещите механици.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини