От х:

Днес в x:

Председателят на ОбС Таня Захариева даде начало на голямото пазаруване на книги

    Под звуците на духовия оркестър председателят на ОбС в Хасково Таня Захариева откри днес Базара на книгата, който е в рамките на 34-тото издание на Литературните дни Южна пролет. На практика откриването на книжния базар е и първата проява от ежегодния пролетен форум.

    С огромни отстъпки от 20-25 % книги на тезгяха са сложили тази година 23 издателства. „Надявам се през тези три дни Хасково наистина да чете усилено. Пожелавам и на децата, и на възрастните- на всеки да намери своето любимо четиво“, пожела Таня Захариева. Председателят на ОбС, която е адвокат по професия, призна за Haskovo.net, че тя самата пазарува всека година от Базара на книгата, като погледът й търси обикновено заглавията от криминалния жанр.

    Тази вечер в 18 часа пред сградата на театъра е и официалното откриване на литературните дни. Огъня ще запали носителят на  Пегас“ за 1993 година -писателят Георги Господинов. По-късно в театъра е и неговата творческата вечер.

    В 19 часа срещите в рамките на „ Южна пролет“ продължават с Вечер на Младен Сърбиновски и представянето на книгата му“ Шашма“. Участват още проф. Пламен Павлов, д-р Елена Алекова и Недялко Бакалов.

     Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини