От х:

Днес в x:

Горещият картоф се падна на съдия-рожденик, Боряна Бончева поема Къньо и Емил

    Съдията от Окръжен съд Хасково Боряна Бончева, която празнува рожден ден днес, поема делото срещу Кръстьо Кръстев, известен като Къньо Маймуната, и Емил Митев. Двамата са изправени пред Темида за смъртта на Борислав Марков. Емил е обвинен за зверския побой в хасковска дискотека над 36-годишния Боби, който по-късно почина, а Кръстев е сочен за подбудител.

    Днес трябваше да тръгне процесът срещу дваматата, но председателят на съдебния състав – шефката на Окръжния съд Меглена Тянкова изненадващо си направи отвод. Мотивите й са ”разпространявани в общественото пространство, включително някои от тях – от прокуратурата, твърдения за неслучаен избор на съдия, както и за натиск върху съдии при определяне на мярката на неотклонение на подсъдимите”. Коментари за превръщащото се в скандално дело били правени дори в магистратските среди в Пловдив и София.

    В 15.30 часа днес в присъствието на двамата заместник-председатели на съда – Милена Петева и Милена Дечева, както и на журналисти, Тянкова стартира системата за случаен избор на съдия за горещия картоф. От списъка с имена на магистрати бяха извадени самата Тянкова, заради отвода й, както и Красимир Димитров и Милена Дечева, защото двамата са участвали в дела за определяне на мярка за неотклонение на двамата подсъдими.

    Системата посочи Боряна Бончева, която днес празнува рождения си ден. Предстои тя да се запознае с материалите по делото и да насрочи нова дата за процеса.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини