От х:

Днес в x:

200 общински мобилки заглъхнаха, ползвани са разточително

Около 200 мобилни телефона, който са били ползвани от служители на общината вече са спрени, съобщиха от пресслужбата на местната администрация. 140 от апаратите са били в служители на общинска администрация, а 46 -като служебни в общински предприятия.

Направената проверка за разхищенията на „ало“-то е установила, че някои от служителите са имали не една, а по две служебни СИМ карти. Засечени са и случаи на такива, които не са използвани, но за които са се плащали такси.

От общинската администрация дават и конкретни примери с неизползвани СИМ карти на 40-те служебни телефона на общинския съвет, работил в мандата от 2009 до 2012 година.

Въпреки, че общинските съветници са ги върнали в кметската администраци и те не са се използвали повече от 5 години, за тях са изтичали пари от общинската хазна като такси .

Сметките показват, че за миналата- 2015 година общинска администрация е платила повече от 90 хиляди лв. само за мобилни телефони.

След направените промени и корекции по ползването на служебните телефони и от спрените карти, се очаква през тази година като икономия в местната хазна да останат над 20 000 лева.

В момента общината е в договорни отношения с мобилни оператори за 62 мобилни телефона. С 40 от тях разполагат кметовете на кметства и кметските наместници.

Служебните мобилки в кметската администрация също са силно ограничени. Такива имат на разположение само кметът, двамата му заместници, директорите на дирекции, снабдителят и главният експерт “Връзки с обществеността”.

Прекратен е и договорът за профилактика на климатици, който е с месечна стойност 1262 лева, от общината ще се спестят още средства и от неподновяването на абонаментен договор със сервиз за обслужване на автомобили за 460 лева.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини