От х:

Днес в x:

МБАЛ- Хасково догонва Университетските болници

Обществена поръчка за 32-срезов компютърен томограф обяви МБАЛ- Хасково. Модерната апаратура ще струва около 1 млн.лв., обясни шефът на болницата Д-р Георги Гелов.

За момента се правят прецизни разчети и се умува от къде да се набави финансирането за покупката. Единият от вариантите е през проект, но е възможно болницата на направи плащането и от собствения си бюджет, обясни д-р Гелов.

Паралелно с купуването на томографа ръководството на клиниката смята да направи  и  още една солидна придобивка - нов ядрено-магнитен резонанс. Там обаче необходимите средства ще са поне двойно повече от тези за томографа, затова много внимателно се оглеждат възможностите за изпълнението на намерението, посочи шефът на хасковската МБАЛ-Хасково. „За ядрено-магнитния резонанс е възможен вариант да влезем в партньорство с някой, който ще направи инвестицията в апаратурата, а ние ще реконструираме и предоставим нужното помещение“, обясни доктор Гелов. Идеята е с медицинските апаратури от висок клас да се окомплектова викотехнологична специализирана лаборатория по образна диагностика. „Трябва да направим тази стъпка, не само защото хората ще получат по-добра здравна грижа, но и защото само така МБАЛ -Хасково ще върви към достигане на нивото на Университетските болници. В противен случай оставаме на ниво градската болница“.

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини