От х:

Днес в x:

След 5 г. Хасково отново домакин на Националната олимпиада по информатика

След 5 години Хасково отново ще е домакин на Националния кръг на олимпиадата по информатика с представителството на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“.

Последната фаза на националната надпревара, която е организирана от МОН и училището-домакин, ще се проведе от 22 до 24 април.

Хасковската елитна гимназия е избрана за домакин не само по действието на ротационния принцип, но и заради добрата техническа база по информатика, което е задължително условия за приема на състезание от този ранг.

За да покажат познанията си в информационните технологии, в Хасково се очаква да пристигнат 150 от най-добрите от регионите си информатици от 4-ти до 12-ти клас.

Откриването на състезанието започва с техническа конференция, на която ще бъдат разяснени правилата.

През следващите два дни ще е и същинската работа на терен за учениците.

В свободното си време информатиците ще отдъхват от задачите с разходки из забележителностите на Хасково.

Награждаването на най-добре класиралите се ще е в неделя от 18.30 часа в Дома на учителя. Заелите първи места ще получат медали, а всички участници ще си тръгнат от Хасково с грамоти.

Хасково участва на Олимпиадата с 5-членен отбор. Алекс Георгиев, Добрик Георгиев и Димитър Карев, всички с постижения вече от престижни състезания, ще представят отборът-домакин в най-високия клас „А“. При най-малките - в клас „Е“ Хасково ще представи Филип Андонов от 5-ти клас. Четиримата са от ПМГ-Хасково. Един участник в отбора има и от Свиленград - ученикът от ОУ“Ив. Вазов“ Стоян Малинин, който обаче трупа знания по информатика отново в Математическата гимназия в Хасково, като участник в извънкласните дейности по информационни технологии.

32-та Национална олимпиада завършва в последния си ден също със състезание. На него ще се явят лауреатите от групата на най-големите „ А“. Последната надпревара е контрола за влизане в Националния отбор по информатика.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини