От х:

Днес в x:

Нафтата ни измъчи във втория мач, но падна пак, Хасково на крачка от финала

    За разлика от предишния двубой в зала Дружба, втората среща на баскетболистките на Хасково с отбора на Нефтохимик в сряда бе трудна, а победата с 85:76 бе измъчена и дойде след продължение.

    Мачът бе драматичен, със смени на водачеството, а след една част гостите от Бургас бяха напред с 5 точки. Серия от 13-0 в началото на втората десетка изведе Хасково 2012 напред, но съперникът остана съвсем близо до почивката, когато домакините водеха само с точка – 41-40.

    В средата на третия период Нефтохимик поведе с 56-47, но в началото на последната десетка Хасково изравни при 56-56. Отборите останаха равностойни, а бургазлийки поведоха с 68-61  три минути преди края. Домакините продължиха да се борят и само 47 секунди преди сирената се доближиха на 2 точки при 68-70, а след грешка на съперника резултатът беше изравнен. Отборите не отбелязаха в оставащите секунди и мачът влезе в продължение при 70:70. В добавеното време Хасково допусна едва две точки в коша си за повече от 4 минути и половина игра и успя да се откъсне напред и да изведе мача до победа в своя полза.

    Така Хасково 2012 е на крачка от финалната серия в държавното първенство за жени и води с 2-0 в серията. Нужна е само още една победа, за да се класира за финала. Серията се мести в Бургас за трети мач на 16-и април (събота), а евентуален четвърти ще бъде на следващия ден отново край морето.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини