От х:

Днес в x:

Езиковата с медали по испански, изпращат им испанец

Нов учител ще преподава езика на Сервантес по испански в хасковската езикова гимназия “Проф.д-р Асен Златаров“. Той ще е испанец и ще води редовни часове в елитната гимназия.

Новото попълнение е осигурено от Испанското посолство у нас и е заради добрите резултати, които възпитаниците от паралелките с испански на местната езикова гимназия дават през последните години.

Учителят испанец влиза в клас от новата учена година, обясни директорът на езиковата гимназия Пенка Делиева.

Водената от нея гимназия ще е 13-ото училище в страната с преподавател по испански от Испания.

За да се стигне до подписването на споразумението с Испанското посолство обаче съветникът по въпросите на образованието и експерт от посолството са били на посещение в хасковската гимназия. Те са се запознали с учебните планове и програми по испански език, разговаряли са с настоящите преподаватели.

Освен това експертите са останали и изключително доволни от презентираните им резултати по испански език на учениците.

А последните успехи в тази сфера са буквално от дни.

Осмокласничката Цветелина Кисьова с преподавател Мария Петкова, е най-добрата от всички свои връстници, изучаващи испански език у нас.

Тя завоюва първото място на Националния кръг на олимпиадата по испански с 97 точки.

Още две отличия дойдоха в Хасково след състезанието. Едното е за Калоян Пецов с преподавател Галина Атанасова, който се класира на трето място при деветокласниците. Интересен факт е, че испанският език не е първи чужд интензивен език за Калоян.

Абитуриентът, ученик на Веселина Гайдаджиева Джемил Джемил пък получи оценка 5,75, която му дава вход “свободен“ към езиково обучение във ВУЗ. Зрелостникът призна, че остава твърдо в България, за да продължи образованието си. Вероятно обаче Джемел няма да използва възможността, която си спечели след успешното представяне на Олимпиадата, тъй като иска да се пробва за специалността „Връзки с обществеността“ В СУ.

Тазгодишните постиженията на учениците от Езиковата гимназия на Националния кръг са възходящи, след завоюваното четвърто място от възпитаник на езиковата на Олимпиадата миналата година, коментираха преподавателите по испански.

Завоюваните отличия с в надпревара с още 116 финалисти.

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини