От х:

Днес в x:

Въоръжени и опасни: Хасковските военни завардват бежанския вход от Гърция

Армията тръгва към южната ни граница да ни пази от бежанци. От утре 300 военнослужещи от цялата страна поемат бойно дежурство по протежението на Гръцката и Турската граница, в подкрепа на изнемогващите части на гранична полиция. За разлика от друг път, сега военните участват не само с техника, а и физически. И още една отлика-изпращаните бойни групи са окомплектовани в пълно бойно снаряжение. Освен оръжие и муниции, всеки боец е снабден и с бронежилетка, а отделните команди-с подходящата за терена механизация. Хасковският контингент за гранична защита се състои от 50-тина души и ще охранява периметъра около Ивайловград. По неофициална информация, напоследък от този район струят крупни бежански групи, като за последните 24 часа са задържани две, вска от по няколко десетки имигранти.

Разчетът е хасковските военни да останат сравнително продължителен период от време на граничната бразда.  Те ще бъдат сменяни от резервни бони групи, формирани в механизирания батльон на кенанското поделение 52 740.

И ако нашите военни ще охраняват родопските чукари, то сакарският вход откъм Турция е поверен на части от други райони на страната. По цялото протежение на българо-турската граница ще бъдат дислоцирани стотици военнослужещи от Стара Загора, Ямбол, Шумен и др. Няма яснота докога ще продължава операцията. Има изготвени разчети обаче военното присъствие на границата да се увеличи при необходимост.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини