От х:

Днес в x:

Поклон от Румъния пред „Рона“ за танца „Холокост“

Хасковски танцьори отново прославиха трупата си и града си извън пределите на страната. Балет „Рона“ с ръководител и хореограф Милена Налбантова се върнаха от Отворения шампионат на Румъния- Интернешънал денс оупън с много отличия и с поклон от публиката и съдиите за танца „Холокост“, който е обявен за най-впечатляващата хореография на Оупъна в Тимишуара.

С все още „топли“ медали, танцьорите, които са от понеделник вечер у дома, правят равносметката: 17-първи места, 9 втори, 2 трети и три пети от представянето си. Отличия, завоювани от 11 от възпитаниците на Милена Налбантова, които са се доказвали наравно с още 1100 състезатели от танцови трупи от близо 10 държави залата на "Сенатор комплекс", където се е провежвало състезанието.

Три от медалите за Хасково са спечелени от най-малкия талант на състава -Радослав Божилов, който този месец ще навърши 6 години. На лавицата на танцовите отличия, завоювани от него обаче, от Румъния вече стоят и още три. Те са за двете му първи места за представянето му в стиловете“хип-хоп“ и „етно“, има и едно второ място в стил “джаз“.

Хасковската танцова трупа участва за четвърти път в Отворената надпревара в съседна Румъния. „Рона“ обаче има записани отличия и в другия голям танцов форум, които всяка година организират съседите-Европейският шампионат.

„Макар и малко умерени, сме много удовлетворени от свършената работа и представянето си. Много сме впечатлени от организацията, която и тази година беше на много високо ниво в Румъния“, коментира ръководителят на трупата Милена Налбантова.

Тя разказа, че „Рона” е участвала основно в артистичните танцови дисциплини-медерн, етно, хип-хоп. Формацията е показала в Тимишуара и няколко съвсем нови танца. Анета Манолова, Виктория Ламбрева и Виктория Иванова са балерините, записали най-доброто представяне за „Рона“. Адмирации от ръководителя на трупата Милена Налбантова обаче има за всички, защото цялостното представяне на хасковската балетна формация е било оценено на високо. „ Освен тях трите адмирирам и всички танцьори, защото те показаха хъс, дух и това, че са талантливи. Танцовото приключение, което беше наистина страхотно в Тимишуара обаче приключи и след кратка почивка отново влизаме в залата“.

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини