От х:

Днес в x:

Хасковска сграда номинирана на европейска фасада на годината

Българска фасада, проектирана от арх. Слави Славов от Хасково, отива на финала на европейската „Фасада на годината” Life Challenge 2016. Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 2 юни в кметството в Мадрид.

Надпреварата за фасада на годината в европейски мащаб се провежда от 2014 година, организира се от Баумит Бетайлигунген.

За финала са номинирани 36 фасади от кандидатствалите 252 от 22 държави. В Мадрид 12-членното международно жури ще определи чрез гласуване по точки победителите в отделните категории, както и фасадата, която ще вземе голямата награда. Фасадите принципно са разделени в пет категории - "Еднофамилни къщи - ново строителство", "Жилищни сгради - ново строителство", "Нежилищно строителство - ново", "Термично саниране" и "Реновиране на исторически сгради". Ще бъде присъдена и една награда "Специална структура" за обекти с интересна фасадна структура.

Единствената сграда от България, която е номинирана за финала на конкурса, е многофамилната жилищна сграда на ул. “Стара планина” в Хасково, проектирана от арх. Слави Славов (входът на сградата е откъм ул. “Оборище”). Тя ще се състезава в най-креативната категория "Специални структури".

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини