От х:

Днес в x:

АМ "Марица" ускори автобусите до София

Свиленград поиска промяна в съществуващо маршрутно разписание на автобусите София-Свиленград. То засяга промяна в скоростта на движение на автобуса и времето за придвижване. Основанието за исканата промяна е функциониране на АМ“Марица“ и движението на автобусите с по-висока скорост. Маршрутното разписание и промените са съгласувани с общините Свиленград, Харманли и Любимец. Предложението беше разгледан на Областната комисия по транспорт, която заседава днес. Разписанията ще бъдат предложени на областния управител за съгласуване и изпратени в изпълнителна агенция автомобилна администрация за разглеждане от републиканската комисия по транспорт и за утвърждаване от министъра на транспорта.

На срещата беше прието предложената от община Тополовград промяна в началния час на тръгване на автобусите по линията Елхово-Тополовград. Искането е часът на тръгване от 12,00 да бъде променен на 12,30ч. Това автоматично променя и часовете на пристигане и тръгване на междинните спирки по маршрута, които са в селата Гранитово, Княжево и Синапово. С промяната автобусите ще пристигат в Тополовград вече в 13,20 часа. По обратното направление- от Тополовград към Елхово няма промени.

Областната комисия по транспорт разгледа и прие за включване в републиканската транспортна схема и нова автобусна линия Елхово-Тополовград. Часовете на тръгване от крайните спирки, ще са от Елхово в 8,30ч, а от Тополовград в 7,00 часа. Това разписание ще се изпълнява само в сряда и събота. Новата линия ще обслужва жителите на селата по поречието на р.Тунджа и се изпълнява в традиционните дни за пазар.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини