От х:

Днес в x:

Форсиран прегази жена на пешеходната пътека до съда

Форсиран от времето, международното положение или световната икономическа криза, забрави пътната обстановка в Хасково и пренесе форсажът на автомобила си на най-неподходящото за целта място - бул. България пред съда. В резултат на което засиления му автомобил връхлетя върху пешеходка и я метна на асфалта с бронята си. От тежкия удар 57-годишната Йовка Маджарова от Димитровград е с тежко счупване на рамото и е транспортирана до хасковската многопрофилна болница. Това е 5-тата поредна катастрофа в Хасковско за последните 3 дни. Досега потърпевши бяха главно водачи и пасажери, сега подгониха и пешеходците. При това май целенасочено. Думата има Йовка Маджарова:

„Тъкмо тръгнах да пресичам на пешеходната пътека откъм Райфайзен банк до съда. Колите бяха намалили и очаквах да спрат. Но той/шофьорът/ форсира с мръсна газ, сякаш нарочно. И ме удари“ потресена разказа жената докато се превиваше от болка в хасковския рентген. Била по работа в областния град и тъкмо приключвала, когато местния джигит и отворил нова работа, при това от най-неприятните. Възстановяването от подобни травми трае обикновено месеци.

Полът на водача пък се превърна в повод за недоразумение с полицията. Униформените твърдяха, че шофьорът бил жена. Думите им бяха потвърдени и от случайни очевидци на инцидента, които настояваха че именно дама е духала на катаджийския дрегер. Но самата Йовка бе категорична, че ударилият я шофьор бил мъж. Нямало как да сбърка, понеже същият слязъл веднага да и помогне.

Официалното становище по въпроса на полицията вероятно ще излезе утре.

Г. Христов  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини