От х:

Днес в x:

Спасиха в общинско жилище самотна майка, останала на улицата

    В нов дом в общински блок на ул. “Георги Кирков” от днес е самотната 31-годишна майка Диана Сталева и 4-годишният й син Деян. От общината са предприели спешно настаняване за младата жена и детето й в жилище от резервния фонд, предназначен за кризисни ситуации, защото от днес Диана и синът й са на улицата.

    Младата жена предпочита да спести причините, довели до тази ситуация, само казва, че е била принудена от днес да освободи жилището, което е обитавала. Благодарна е на общината за бързата реакция, но твърди, че вече може да се справи сама и не желае никой да й помага. Жилището било единственото, от което имала нужда и не била в състояние да си го осигури сама.

    Диана има работа и може да посрещне нормалните нужди на семейството. Но 4-годишният Деян страда от тежко заболяване – атипичен дерматит, тежка форма на алергия, чието лечение не се поема от Здравната каса и майката го плаща от заплатата си. Поради тези огромни разходи за нея е невъзможно да излезе на свободен наем.

    Жилището от резервния фонд на общината е скромно, 50-тина квадрата, и представлява хол, кухня и баня с тоалетна. Достатъчно за Диана и детето. Но напълно голо, без никакви мебели.

    “Нямам мебели, но ще си ги осигуря. Първата работа е легло за детето, аз съм лесна”, казва младата майка.

    Пресаташето на общината Диана Иванова обясни, че се е наложило спешното настаняване на самотната майка в общинско жилище след лична драма. Досега майката е живеела при свекъра и свекървата, но се наложило да се изнесе. По думите й младата майка се страхува и затова не навлиза в подробности за личния си живот.

    Иванова допълни, че днес изтича срокът, в който наематели на общински жилища, които не ги обитават, трябва да ги освободят. “Това са хора, които живеят в чужбина, а тук държат багажа си. Ако не ги освободят до края на деня, ще се пристъпи към принудително освобождаване на апартаментите. Става дума за 10 такива жилища”, обясни Иванова. Освен това имало сигнали, че някои наематели ги преотдавали, затова имало назначени проверки от общината.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини