От х:

Днес в x:

Беливанов подписа сътрудничество с Джуниър Ачийвмънт

Споразумение за сътрудничество между община Хасково и Джуниър Ачийвмънт разписа днес кметът Добри Беливанов. От страна на организацията параф под документа сложи изпълнителният директор на организацията Милена Стойчева.

„Това е стъпка напред в образованието на младите хора на Хасково, той като образованието е в основата на всичко“, коментира градоначалникът.

 Джуниър Ачийвмънт работи в областта на създаването на бизнес умения у младите хора, което е изключително полезно, заяви от своя страна Милена Стойчева и допълни, че вече има идея за събитие в Хасково, което да е посветено на предприемчивостта у младите хора.

Мисията на организацията на Джуниър Ачийвмънт България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. Джуниър Ачийвмънт България е стратегически партньор на Министерството на образованието и науката в интегрирането на компетентността „предприемчивост и инициативност“.

Целевата група на организацията са хората от 6 до 25 годишна възраст. Тя е популярна сред младите с инициативите и състезанията си „Мениджър за един ден“, „Учебна компания“, „Изгряващи звезди“, „Летящ старт“,“Виртуално предприятие“ и „Иновационен лагер“.

Милена Стойчева гостува днес и на учениците от Природо-математическата гимназия в Хасково.

Дамата, която е с огромен опит в сферата на икономиката, стартъпи, образование и е професионалист в сферата на научно-изследователската дейност, направи презентация пред математиците и ги провокира към дискусия по темата за предприемачеството и развитието на тези умения у тях и връстниците им.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини