От х:

Днес в x:

Повдигнаха обвинения на Станилов и съратника му

Окръжна прокуратура-Хасково повдигна обвинения на задържания при спецакцията в петък Станислав Станилов и съратника му - арменеца Ара Х. Обвиненията са за държане на артефакти без регистрация и идентификация, както и за противозаконно притежаване на оръдие за търсене на археологически обекти.

Още в петък двамата са били задържани в ареста с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

57-годишният Ара е с още едно обвинение - за държане на акцизни стоки без бандерол. При обиска в кафенето му под блок 16 в квартал „Орфей“ униформените са намерили освен различни видове монети и детектор за метал и 780 кутии цигари без бандерол на приблизителна стойност 6 000 лева. При претърсване в дома на Ара са открити различни видове монети и предмети, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, както и компютри.

В дома на Станилов са открити металотърсач, различни старинни монети, керамични съдове, метални предмети с различна форма и големина, всички неидентифицирани и нерегистрирани. Активните процесуално-следствени действия по разследването – разпити на свидетели, изготвяна на експертна справка за историческата стойност на откритите археологически обекти, продължават и в момента, уточниха от прокуратурата.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини