От х:

Днес в x:

Топла и мокра сряда, чакат се гръмотевици

23-ти март ще бъде ден на крайностите-хем времето ще бъде топло и по пролетно приятно, хем ще има дъжд и вятър, които ще вгорчават сезона.

Слънцето в Хасково изгря в 06ч. и 15м. и ще залезе в 18ч. и 33м. За тези 12ч. и 18м термометрите ще играят между 9 /минимални/ и 19 градуса. И по двете стоности сме далеч от рекордите за датата. Най-ниската температура на тази дата в Хасково е била измерена през 1942г.-минус 8.2°, а най-високата през1977г.-26.1°.

Очакваният дъжд ще бъде до 20-тина литра на квадратен метър, което за запушените канализации в населените места от региона, барабар с областния гтрад, е напълно достатъчно да предизвика някое и друго наводнение. По обилно се очаква да вали в краните южни райони на страната, което поне на картата на хасковския регион оазначава общините Свиленград и Ивайловград. Там се чакат и гръмотевици, застраховат се синоптиците.

Вятърът през деня ще е от югоизток, ще е до умерен, но в Източна България и южните райони ще е с поривист характер и на моменти ще е силен. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Г. Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини