От х:

Днес в x:

Строителната гимназия в Хасково почете патрона си цар Иван Асен II

    Тържество за патронния празник на хасковската професионална гимназия по дървообработване и строителство се проведе днес в двора на училището. От 2008 година гимназията носи името “Цар Иван Асен II” и всяка година през март, когато се навършва годишнина от битката при Клокотница, чества патрона си.

    Гости на тържеството бяха депутатът ЕвгенияАнгелова, заместник-областният управител Валентин Ангелов, началникът на Инспектората по образование в Хасково Иван Панайотов, както и експерти, членове на училищното настоятелство.

    За патронния празник на училището са били проведени няколко конкурса – за фотоколажи, за есе, за презентация. На тържеството днес участниците получиха наградите си – грамоти и торти. Темата на фотоконкурса бе “Един ден в ПГДС”, а на есето и презентацията “Моето училище”.

    След официалната част се проведе открит урок, посветен на патрона на училището цар Иван Асен II.

    “С битката при Клокотница цар Иван Асен II разширява територията на България на три морета. След тази победа, с която българският владетел спечелва уважението на не само на българите, но и на византийците, България се превръща в най-могъщата държава на Балканския полуостров”, отбеляза в словото си преподавателят по история в гимназията Димитър Иванов.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини