От х:

Днес в x:

Каналджии с БМВ връхлитат върху полицаи, те откриват стрелба

Криминалистите от Хасково са стреляли предупредително, след като БМВ на каналджии с форсиран двигател връхлетяло върху тях. При незабавните действия на полицаите са задържани двама мъже –   харманлиец на 22 г. и 20-годишен мъж от село Преславец, съпричастни към незаконното подпомагане на чужди граждани да пребивават на територията на страната. Това се е случило по време на акция за нелегални край хасковското село Криво поле, съобщиха от МВР Хасково.

Акцията е била проведена снощи край язовир до селото.Там са били установени и задържани десет възрастни и пет деца, незаконно преминали границата. В една от сградите край язовира са открити чужденците, които по техни данни са от Ирак. В постройката е бил и 25-годишен жител на харманлийското село Шишманово, който трябвало да ги пази през нощта. При огледа, проверяващите са открили в една от постройките найлонов пакет с тегло 2 грама, с бяло прахообразно вещество, реагиращ при полеви наркотест на амфетамин. В помещението е бил и 47-годишен хасковлия, а колата му- лек автомобил „Ланд Ровър” паркирана отпред. В нея, зад предна дясна седалка е открита пластмасова бутилка с 3 найлонови пакета с бяло твърдо вещество във вид на големи топчета с общо тегло 0,800 кг. Тестване с полеви наркотест потвърдило, че се касае за амфетамин.

Иракчаните са предадени на служба „Миграция”, а българските граждани са задържани за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини