От х:

Днес в x:

Счетоводителка заряза числата заради папагалите, показва ги в помощ на Ники

    Най-голямата изложба на папагали в България от днес е разположена във фоайето на читалище “Заря” в Хасково. 32 папагала от различни видове, от различни краища на света, обещават забавни срещи с едни от най-атрактивните птици от горите на Боливия, Бразилия, Парагвай, Мексико, Колумбия, Панама, Венецуела, Аржентина, Австралия, Нова Гвинея, Индонезия.

    Колекцията е на семейство Лилия и Христо Колеви от Хасково. Тя е счетоводител, но е зарязала числата заради пъстрите и красиви птици. “Излязох в майчинство като счетоводител, но след изтичането му повече не се върнах към професията. Мъжът ми работи край морето, решихме да се занимаваме с папагали”, обясни Лилия.

    По време на сезона туристите се снимат с красивите пернати, а през зимата семейството организира изложби на папагали. Такива изложения вече е имало в моловете на Варна, Бургас, Стара Загора, а Хасково е оставено за накрая, за десерт.

    “Съобразихме се и с условията, защото залата не е отоплявана”, обясни Лилия.

    Входът е безплатен за деца до 3 години и инвалиди, за деца от 3 до 7 години – 1 лв., за 7-12 г. - 2 лв., над 12 г. - 3 лв. Изложбата е благотворителна. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Ники. Изложбата папагали ще остане в “Заря” до 10 април.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини