От х:

Днес в x:

6 години и 8 месеца затвор за тъст, заклал зет си

    6 години и 8 месеца затвор постанови днес Хасковският окръжен съд за 68-годишния Анастас Стайков от Хасково за убийството на зет му Желю Ванев. Кръпролитието стана на 7 април миналата година в апартамент на ул. “Драгоман” в областния град.

    До убийството се стигало след обилен запой, при който тъст и зет се скарали за пенсията на Делка Стайкова, дъщеря на убиеца, с която Желю живеел на семейни начала. Пияният Стайков забил до дръжката кухненски нож в гърба на 51-годишния си зет.

    Скандалите между двамата продължавали от години, откакто Желю, който е от село Александрово, се преместил в жилището в Хасково. Делка пък имала психични проблеми, лежала е и в психиатрия. Тя получава социална пенсия, която се оказала ябълка на раздора за двамата пияни мъже и довела до фаталния удар с нож в гърба.

    Пред съда Анастас Стайков се призна за виновен. “Съжалявам много. Аз го убих. Разкайвам се”, заяви пред магистратите Анастас Стайков. Той също има здравословни проблеми, лекуван е в Москва заради мозъчна травма и страда от разстройство на личността.

    Съдът му определи наказание от 10 години затвор, но заради съкратеното производство, при което подсъдимият се признава за виновен, намали наказанието с една трета.

    Така тъстът-убиец ще лежи зад решетките 6 години и 8 месеца.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини