От х:

Днес в x:

Новият шеф на Архитектурата: До 2 г. Хасково ще има Общ устройствен план

Изработването на Общ устройствен план на Хасково е сред приоритетните задачи, с които ще се заеме новият шеф на общинската дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ Драгомир Колев. Както Haskovo.net вече писа, той бе назначен на поста вчера.

Днес новият директор бе представен на медиите. Той изброи няколко основни приоритета в новата си работа, сред които е и Общият устройствен план на града. Освен че ще сложи край на безразборното застрояване на парче в градинки, междублокови пространства и други произволни места, този план ще даде перспективата за развитие на града, включително и нова транспортна схема.

Изработването на Общ устройствен план обаче отнема доста време, защото е свързано с процедури по поръчки, възлагане, обществено обсъждане, срокове за обжалване и т.н. Според Драгомир Колев обаче приемането му може да стане в рамките на две години. „Не по-малко от една година и не повече от две“.

Сред другите приоритети на новият директор е осигуряване на онлайн достъп до услугите на Архитектурата, хората да могат да подават различни заявления по интернет, както и да имат достъп до карти, скици, проекти и др. Също така амбицията на новото ръководство е обслужването в дирекцията да е на високо ниво и да се спазват добрите практики.

Тодор Кръшков     

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини