От х:

Днес в x:

9 хасковски таланти подпомогнати от Лайънс клуба в Хасково

    Развитието на девет хасковски таланти в различни области от Математическата и Езиковата гимназии е подпомогнал с парични средства през миналата година местния Лайънс клуб. Това съобщи председателят му Венелин Челебиев. Членовете на хасковския клуб, който е един от на-младите в България, са 13 към настоящия момент. Следват посланията на Лайънс движението за добротворчество и помощ. През миналата година местната организация е платила и няколко курса на лечение и на болно дете от Хасково, уредени са и няколко тона дърва за семейство изпаднало в тежка нужда, с които да прекарат членовете му зимните месеца, посочи още Челебиев. На 23 април предстои и поредната инициатива на Лайънс клуб-Хасково, чрез която на благотворителен бал ще се наберат средства за нуждаещите се хасковлии.

    Не по-малко инициативни са и дамите от Лайънс клуб “Свилена“ -Свиленград. Най-новата инициатива, която те започват е профилактика на гръбначните изкривявания на 450 деца. Инициативата се финансира съвместно с Ротари клуб- Свиленград. За пореден път тази година в Свиленград ще пристигнат деца от чужбина, които ще бъдат настанени в месни семейства, а 6 изявени местни деца ще отидат на разменни начала в страна по свой избор, обясни председателят на Лайънс клуб “Свилена“ Красимира Манолова.

    През тази година по линия на Лайънс движението България ще домакинства за първи път най-големия годишен форум на доброволческата организация, съобщи Нели Адамова-член на кабинета на Дистрикт управителя Пламен Чингаров за 20015-2016 година.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини