От х:

Днес в x:

Борисов нареди в Хасково, ГЕРБ внася предложения за отмяна на забраната за къмпингуване

По разпореждане на министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов депутати от партията ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие.

Отмяната ще стане с изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Текстовете ще бъдат разработени в най-кратки срокове и ще бъдат внесени в деловодството на парламента в сряда. Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от министър-председателя и Министерския съвет следващата седмица.

Още вчера при гостуването си на форума на ГЕРБ Предприемачи в Хасково премиерът се обяви в защита на къмпингуващите.

„Аз не виждам лошо да се преспи на плажа и не съм против, но както видях много снимки, на които те си чистят, така видях и такива, след които има много замърсяване. Явно заради тези зрънца, които замърсяват, се случи това. Не само че на мен не ми пречат, но и на мен ми се ходи там да седна, че ми е омръзнало от хора, затова ако намерят вариант, аз съм „за”, коментира Бойко Борисов в Хасково.

Още вчера обаче той предупреди, че ще иска гаранции за това, че след палатките природата ще остава чиста.

Днес пък заяви: Разпоредих спешни действия от страна на Парламентарната група на ГЕРБ за отмяна на спорните текстове от закона, които забраняват палатките и къмпингуването. Още вчера заявих, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на ЗУЧК. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини