От х:

Днес в x:

Икономистка учи за възпитателка в забавачка по проект на КНСБ

    Млади жени с различни професии от средното си образование, сред които и една икономистка, от днес са отново в учебна фаза.

    Те започват обучение за помощник-възпитателки по проект „ Шанс за работа 2016“ на КНСБ. Той се реализира със съдействието на община Хасково и Бюрото по труда. Всички, включени в обучението, са на възраст до 29 години и са избрани са след интервю.

    Лектори са главният експерт детски градини в община Хасково Агавни Тахмезян и директорът на ОДЗ  №3 „Незабравка“ Галя Милкова.

    Първият урок на новите помощник-възпитателки започна днес и беше по ключови компоненти за работа в екип. Те бяха посрещнати с песен -поздрав от децата и картички с послания за добре дошли.

    След приключването на обучението всички ще получат сертификати, а шест от 15-е жени, които са дали най-добри резултати по време на тренинга, ще останат на трудов стаж от 3 месеца в детската градина, по време на който ще получават и минималната работна заплата.

    Председателят на регионалната структура на КНБС Василка Иванова, която днес също присъства на старта на проекта, пожела на всички 15 души, включени в него, да си намерят дългосрочна работа по новата придобита компетенция, след като приключат с обучението.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини