От х:

Днес в x:

Търсим от ЕС финансиране за последните 12 км. от оградата с Турция

    България ще търси европейско финансиране за изграждането на последните 12 километра от оградата с Турция,, които се намират на територията на Хасковска област. Това заяви край част от готовите вече 12-километра от заградителното съоръжение при ГКПП Капитан Андреево председателят на постоянната парламентарна комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

    Заедно с областният управител Станислав Дечев, ресорният заместник-областен Валентин Ангелов и депутатът от Хасково Делян Добрев той инспектира строително-монтажните дейности по съоръжението.

    Освен че от общо 33-те километра от оградата в Хасковска област 12 са готови, има и шест, които са маркирани с колчета, обясни още Цветанов. „За последните 12 километра има осигурено финансиране за проектиране. След проектирането ще се разбере и на колко ще бъде остойностено съоръжението“. Цветанов припомни и поетия от британския премиер Дийвид Камерън ангажимент за дарение от Великобритания за България от високопроходима техника за охрана на границите.

    Това е допълнителна финансова помощ, която ще е в облекчение на бюджета“, посочи заместник-председателят на ГЕРБ.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини