От х:

Днес в x:

Депутат и инструктор водят идиотски паркиралите в Хасково

    Паркиращите в Хасково имат светъл пример-депутат и автоинструктор им показват как /не/ трябва да се спира. Понеже са лични хора, съответно служат за пример и броя на паркиралите „като идиоти“ в областния град расте в геометрична прогресия. Буквално ежедневно на редакционната ни поща пристигат снимкови сигнали на паркирали по хавата си в различни точки на областния град. Щеше да омръзне, ако спиранията не бяха толкова разнообразни и не създаваха реални предпоставки за пътно транспортни произшествия. Любимите места за спиране на забранено са тротоари, пешеходни зони, в насрещното и разбира се на завои, нищо че дори и за тотално незапознати със ЗдвП това би трябвало да е недопустимо, защото ефективно скрива всяка видимост и перспектива пред шофьорите.

    Лошото е че и гостите на града, включително и чужденците прихващат от хасковския вирус и се вливат в кохортата на „идиотите“. На една от читателските снимки бяла кола с чужда регистрация е спряла почти на средата на завоя от П.Р. Славейков към една от пресечките й, затваряйки маневрите и в двете посоки. Само преди дни, група истанбулски мотористи се разходиха с БМВ-тата си из хасковската пешеходна зона и ги тупнаха пред барчето до театъра. Вчера пък една тойота с румънска регистрация спря пред автора на тези редове в насрещното на бул България около Младежкия дом, след като преди това го е премина цялото откъм църквата Св. Богородица“. В еднопосочно наистина паркирането е разрешено, но любопитното е, че румънците не спряха на правилното място/вдясно на улицата, тяхно ляво/, а от дясната страна на тяхната посока на движение, с което стесниха още повече булеварда. Очевидно объркалите се гости тръгнаха след четвърт час, но за времето на мотането им из близкия пазар, не показаха да бързат да се изнесат от забраненото. Вероятно са се нагледали на доста аналогии в Хасково.

    Публикуваният фоторепортаж е от читателски снимки изпратени само в последната седмица, като най-фрапиращите от тях-на инструктора и депутатския мерцедес са съответно отпреди 5 и 3 дни. За черния софийски мерцедес нашата читателка Ана Митева твърди, че е каран от депутат от ДПС от региона, който на Освобождение спрял за да си похапне дюнер. Сами може да прецените доколко създава затруднение на движението.

    Г. Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини