От х:

Днес в x:

Турци превърнаха Хасково в бащиния: Джиткат с БМВ-та в пешеходната зона

    Група турски рокери решиха че центъра на Хасково им е задния двор и невъзмутимо подкараха напреки с моторите си между пешеходци, майки с бебешки колички и възрастни хора. Пришълците с истанбулска регистрация явно въобще не се трогнаха от видимата липса на други ППС-та в обширната зона  между читалище Заря и театъра и я обиколиха надлъж и нашир преди да седнат на по кафенце в заведението до театъра.  Четиримата подредиха грижливо БМВ-тата по главната и видимо се кефеха от вниманието което машините предизвикваха. После с вид на домакини в къщи се отдадоха на заслужена почивка на чашка шербет. За тяхно нещастие обаче общинска полиция се бе разработила в неделя и вероятно по сигнал пристигна минутки след паркирането на двуколесните. Квартетът бе надлежно глобен за грубото нарушаване на наредби и закони.

     Отделен е въпросът обаче как ще бъде събрана глобата. Ако тя е в сила, то гостите ще бъдат спрени на границата до издължаването им, обаче ако я обжалват, санкцията не влиза до потвърждаването й, и  няма причина да бъдат стопирани на някое ГКПП. Разбира се глобата остава да виси до бъдещо идване на рокерите в България, което обаче е в графата „я камилата, я камиларя” както се изразиха възмутени дядовци наблюдаващи безобразието. Впрочем възрастните хора май бяха единствените надигнали недоволен глас, докато мнозинството от младите с видима завист проследяваха парада на мощните машини, а ездачите им се ползваха със завистливо възхищение.

    Нахалството на комшиите е още по-голямо заради факта че на практика целия център е опасан с паркинги, до един охраняеми и изборът за оставяне на машините бе повече от голям. Остава или моторите да не бъдат смятани за механизирани превозни средства или гостите да си мислят, че за тях българския закон не важи. Иначе турският закон едва ли допуска разходка в пешеходни зони и едва ли рокерите са се одързостявали да правят нещо подобно в Истанбул, ядосваха се наши шофьори шофирали из турския мегаполис.

    Г.Христов                                                                                                        

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини