От х:

Днес в x:

Разкарват „вечно паркираните“ бусове от зеленчуковия пазар

    Паркираните от години бусове и камиони по бул. „България“ край Зеленчуковия пазар в Хасково ще бъдат разкарани оттам. Това ще се случи още тази седмица.

    Това заяви за Haskovo.net новият шеф на ДАА-Хасково Радослав Тошев. От три дни той е назначен за директор на местния отдел на „Автомобилна администрация“, но вече е влязъл в активни контакти с местната власт.

    Радослав Тошев е син на бившия дългогодишен главен редактор на „Труд“ и издател Тошо Тошев

    „Бил съм 12 години общински съветник в София и отлично разбирам колко е важно държавните структури и местната власт да работят заедно. Вече се запознах с общинската транспортна комисия и първото решение е да се разчисти паркинга до зеленчуковия пазар. Вече минах и го огледах. Там има ръждясали микробуси и камиони, които очевидно се използват за склад. Това не може да се позволи по една от основните транспортни артерии в града. Акцията ще бъде съвместна с общината, ДАА, полицията. Първо ще се провери от компетентни органи какви са тези автомобили, в движение ли са. Това ще стане още тази седмица. След като махнат оттам, може да се помисли за някакъв график за зареждане на търговците“, обясни Тошев.    

    Освен общински съветник от ГЕРБ, Тошев е бил и председател на комисията по транспорт в столичния Общински съвет. Той ще заема поста временен директор на ДАА Хасково до провеждането на конкурс.

    Предишният директор на ДАИ - Хасково Митко Даскалов също е бил временно изпълняващ длъжността. До края на 2015 г. титуляр е бил Николай Милушев, който след това е поел ръководството на клона в Бургас. От лятото на миналата година, когато в службата избухна корупционен скандал, на проветривия пост се смениха петима временни директори.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини