От х:

Днес в x:

Данъчните: Чакаме 9000 хасковлии в следващите два месеца

9 000 годишни данъчни декларации за доходи очаква офисът на НАП в Хасково в следващите два месеца.

В средата на кампанията 1370 хасковлии са подали данъчните си декларации за доходи, получени през предходната година. 635 от тях са го направили по електронен път – с електронен подпис или персонален идентификационен код.

Декларациите се подават не само на място в офиса на Агенцията в Хасково, но и чрез интернет, което дава възможност за 5% отстъпка от дължимия данък, ако формулярите се подадат до 31 март и ако лицето няма стари публични задължения. Данъците върху доходите се декларират още и чрез пощите – на гише в 19 пощенски станции в област Хасково или по пощата като писмо с обратна разписка.

От приходното ведомство напомнят, че и през тази година заемите между физически лица на стойност над 10 000 лева задължително трябва да бъдат вписани в годишната данъчна декларация за 2016-та, ако част от тях в края на 2015 година са непогасени. На обявяване подлежат и непогасените остатъци от заеми, взети в периода 2011 – 2015 година, ако общият невърнат размер към 31 декември 2015 година е над 40 000 лева. Изискването не се отнася за банковите кредити на гражданите.
Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини