От х:

Днес в x:

Орфейка: Новият кмет не спазва обещанието си да ни избави от циганския тормоз

    Орфей продължава да е тормозен от воя на циганските сватби. Със всяко стопляне на времето, маанетата огласяват целия квартал, като в блокове 26, 27 и от 30 до 33 е направо невъзможно да се стои. Това твърди читателят ни Станимир Илиев, който се представи за живущ „около ВиК”. Според него циганските сватби тръгват неизменно от блок 42-ри и прилежащата незаконна улица Могила, с която започва кв. Република. По-нататък обаче сватбите често „мигрират” като  се установяват на огромното открито пространство зад блокове 32 и 34 покрай булевард Васил Левски. Там между другото преди две години ромска фамилия нае цял балон за да издигне в небето щастлива новобрачна двойка. Балона се прецака, но това не попречи на мястото да се съберат 700, по данни на самите организатори, гости на сватбата. Може би цифрата бе понадута, но със сигурност сборището бе от няколкостотин души убеди се лично и Haskovo.net.

    Оплакването на Станимир не е новост, но втори сигнал в последните два дни добави нов елемент в проблема с циганските сватби и кв. Орфей. Публикуваме писмото на читателката ни Милена Василева  без никакви съкращения.

    „Не са изминали и три месеца, откакто избрахме г-н Беливанов за кмет и му повярвахме, когато ни уверяваше, че ще прекрати психическия тормоз върху нас от силната музика и циганските сватби, от които няма спасение дори и при плътно затворени прозорци! Уви, тишината беше кратка - в петък сватба пред блока на бул. "Васил Левски" 26, днес отново маанета и бъркаща в мозъка "музика", огласяваща целия квартал. Нищо не можеш да направиш, нито да се скриеш някъде!
    Г-н Беливанов, кой ще ни върне тишината и правото на спокойствие в собствените ни домове?”

    Обещанието да се справи с ромския сватбен терор Беливанов дал при една от предизборните си срещи в най-големия хасковски квартал. Това по принцип не би следвало да бъде трудно обещание понеже разрешение за масови прояви на публични места се дават от общината. Именно с общинско разрешение от предишната местна власт ромите се оправдаваха пред пристигащите медии и полиция. Според потърпевши от вчерашните маанета, празнуващите отново се позовали на зелена светлина от общината. Администрацията пък не работеше, за да потвърди или отхвърли това твърдение. Факт обаче е, че е нямало намеса на полицията, която да прекрати вакханалията, поясняват потърпевшите орфейци. На ход е властта, освен ако не е забравила обещанията си.  Което не е новост, особено за Хасково.

    Р. Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини