От х:

Днес в x:

Билла отваря магазин в бившето кино “Клокотница”

Веригата Билла възнамерява да отвори магазин в бившето кино “Клокотница” в Хасково. Строителното разрешение за вътрешно преустройство на част от сградата е било издадено от община Хасково на 17 декември миналата година. От общинската администрация уточниха още, че според подадените от компанията документи търговската площ на бъдещия магазин ще е 500 кв. м. Веригата ще ползва и подземният паркинг, който е с площ 313 квадрата. Освен това от компанията са представили в общината и договор с “ЕМ Комфорт”, с който откупуват за ползване 12 паркоместа на бул. “България” в близост, след спирката в посока театъра.

Магазинът на Билла ще има капацитет от 160 клиенти, предвидено е да наеме 30 служители, които ще работят на две смени по 15 души.

Компанията е закупила сутерена и партера на бившето кино “Клокотница” от частни лица, уточняват още от общината. По неофициална информация от Билла са искали още преди години да преустроят сградата за магазин, но не са получили разрешение.

Haskovo.net изпрати официално писмено запитване до Билла с въпроси за намеренията им в Хасково още в началото на февруари, но досега не сме получили отговор. Затова се обърнахме за информация към общината. От администрацията обаче не могат да отговорят кога ще бъде отворен новият магазин, само уточняват, че издаденото строително разрешение важи за 5 години. От справка в сайтовете за обяви за работа обаче става ясно, че от компанията вече набират персонал.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини