От х:

Днес в x:

Зам.-министърът на образованието: Ние сме прави, народът греши

“Обществото беше подведено по недопустим начин по въпроса за новите учебни планове”. Така си обяснява гневните реакции на хората заради отпадането на редица патриотични творби от програмите в училище вече бившият заместник-министър на образованието Ваня Кастрева.

По повод отпадането на “Даваш ли даваш, балканджи Йово” от учебния план Haskovo.net публикува анкета, в която близо 90 на сто от хората смятат това решение като опит за затриване на българската история и го определят като национално предателство. Резултатите от гласуването бяха показани на зам.-министърката, която го коментира с думите, че обществото е подведено. Попитана дали смята, че министерството е право, а обществото греши, Кастрева отговори: “Да, обществото греши”. Тя допълни, че тези реформи в образованието все пак ще се случат, независимо, че може да ги въведе друг екип в МОН. Междувременно вчера стана известно, че премиерът Бойко Борисов е поискал оставката не само на министъра проф. Танев, но и на целия му екип и то точно заради новите учебни планове, които разбуниха цялата страна.

Ваня Кастрева коментира още "съжителството" между българи и турци по време на робството, което също предизвика гневните реакции на хората, а подбалканските градчета Сопот, Карлово и Калофер обявиха, че готвят протести.  

Можете да гледате довечера след новините по еTV интервюто със заместничката на Тодор Танев, правено вчера в последните й часове като зам.-министър в Етрополе. Там успя да я открие екип на Haskovo.net и еTV.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини