От х:

Днес в x:

Бездомници отърват Бяла смърт след хотел в Спешно

Хасковски бездомници са буквално спасявани от Бяла смърт, след като хасковското Спешно ги приютява за по няколко часа или нощ в студените нощи. Специално през последните два дни температурите паднаха до близо -14 градуса, което е смъртоносно при продължително излагане или при спане на открито, твърдят лекарите. Някои от клошарите са пристигнали с различни по степен измръзвания, но като цяло тежки поражения от студа липсват. Измръзнали или не, лекарите ги задържат чисто превантивно ако не в шокова зала, то поне в коридорите, за да си спестят бъдещи помещения на вече доста по-тежко пострадали пациенти. Някои от клошарите обаче се научили и при студени дни сами си идвали на хотел в сравнително отоплените болнични коридори. 

Добрата новина е, че в двора на болницата липсват партизани със землянки или пък спящи по пейките. Бездомниците, които създадоха такава слава на болницата, са на по-добри места - Христо от Въгларово е в родното си село при майка си, а Кирчо, по прякор Лъва, бе настанен в специализиран дом, където се спомина от съпътстващо заболяване през миналата година.

Няма тежко изпочупени от ледовете през последните няколко дни. Налични са обичайните зимни фрактури, които засягат главно глезени и колена и подминават най-уязвимата част от човешкото тяло при ледените падания - таза. Засега има само едно супване на тазови кости, сполетяло възрастен човек. За сметка на това има доста изкълчвания от частично обледени пътни настилки. Оплакванията на част от потърпевшите са, че залитванията ги сполетяват при качване/слизане от тротоарите, които не били достатъчно опесъчени. Иначе улиците били забележимо по-добре изчистени в сравнение с предходните години. Най-рискови си оставали междублоковите пространства, които често били прекалено тесни и заети от паркирани коли, за да влезе снегопочистваща техника. Проблема бил наличен главно в квартали като Бадема, Дружба и Орфей 2, като специално ситуацията в Орфей се усложнява и от замръзващи през зимата течове от тамошната канализация.

Р.Филев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини