От х:

Днес в x:

Трафикантите на цигари пробват и през гръцко, опаковат папиросите като битови стоки

Хиляди нелегални цигари, откриха в опаковки на различни стоки за бита митническите служители в района на ГКПП Капитан Петко войвода.

Папиросите са открити при проверката на лек автомобил, който идвал от Гърция. В колата с пловдивска регистрация пътували двама пътници. Автомобилът е отклонен за щателна митническа проверка, при която митническите служители открили общо 6 120 къса или 306 кутии цигари от различни марки, без бандерол и с надпис „Duty free".

Част от стоката пловдивчани пробвали скрили в кухина в пода на автомобила, замаскирана отгоре с метална пластина и тапицерия. Друга част от нелегалния товар митничарите намерили в багажника, натъпкан на мястото на резервната гума.

Трета част от цигарите са открити в опаковките на стоки за ежедневна употреба, закупени от пътниците. Проверяващите извадили

цигари от картонените опаковки на парфюми, перилни препарати и дори растително масло.

Пред проверяващите митнически служители лицата твърдят, че част от цигарите са закупили в Одрин, а друга-от магазин за безмитна търговия.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор и е образувано досъдебно производство по регистъра на Териториално митническо управление Пловдив, към което от началото на годината е ГКПП Капитан Петко войвода.

haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини