От х:

Днес в x:

Разследват смъртта на 22-годишната иракчанка, починала в Харманли

Започнало е досъдебно производство за смъртта на 22-годишната жена от Ирак, която почина в Спешното в Харамнли вчера, след като бе докарана от свой роднина.

Районната прокуратура-Харманли наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на чужденката. Разследването е започнало още вчера след като от Спешния център в Харманли е подаден сигнал в полицията, че младата жена с инициали Н.Х. е починала след като е била докарана за преглед.

До момента е установено, че жената е с регистрация като чужд гражданин у нас от 11 януари тази година в Регистрационно-приемателен център за бежанци в с. Баня, общ. Нова Загора, и получила синя карта за пребиваване у нас.

На 12 януари 2016 г. иракчанката и други чужди граждани са тръгнали към гр. София. При преминаването им край Харманли здравословното състояние на Н.Х. се влошило и тя е била откарана в Спешния център. Под ръководството на Районна прокуратура-Харманли се извършват действия по установяване на причините за смъртта, очаква се заключението на съдебно-медицинската експертиза.

Междувременно аутопсията  на 22-годишната жена от патоанатома д-р Христо Еленски показа, че смъртта й настъпила в резултата на остра вирусна инфекция, съчетана с атипичен дерматит, който обаче няма връзка с основното заболяване.

Лекарите обаче не могат да си обяснят отока в мозъка на починалата.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини