От х:

Днес в x:

Тир с телета закъса и блокира пътя за Стамболийски, върнаха школски автобус

    Тир с датска регистрация, натоварен с телета, е закъсал на баира към хасковското село Стамболийски снощи. Това е станало около 23 часа. Машината застанала напряко на пътя и всякакви опити да мръдне останали безуспешни. На метри от него в посока към селото бе заседнал друг тир, с пловдивска регистрация, който също закъсал на баира. Той обаче бе останал в лентата си и не затапваше пътя.

    Едва след 10 часа тази сутрин трактор успя да дръпне камиона с телетата и да освободи пътя, поне за леките автомобили. Училищен автобус, който отивал да вземе деца от селото, за да ги закара в ОУ "Христо Смирненски", обаче не могъл да мине през тясното пространство между закъсалия тир и канавката и бил върнат обратно.

    Ня място тази сутрин беше заместник-кметът Евгени Консулов. Той обясни, че тирът е закъсал заради неподходящи гуми и липса на вериги. След като тракторът изправи машината на пътя, тирът слезе до разклона на заден ход. “Първо ще размекнем леда, после ще пуснем снегорините и камионът ще може да се изкачи”, обясни Консулов.

    В Стамболийски се намира транизитен център за животни, където те престояват след определеното време за пътуване.

    От общината снощи са търсили съдействие от Гражданска защита, но оттам обяснили, че техните верижни машини не са подходящи за случая. Така тирът престоял на пътя цяла нощ.

    “Това е единственият по-сериозен инцидент засега, за който знаем. Имаше още един закъсал тир, до Техномаркет, но там го изтеглихме лесно”, допълни Консулов.

    Той каза още, че централните градски булеварди са сравнително добре изчистени, като за това се грижи Екопрогрес. Кварталните улици пък се чистят от Атастрой, фирмата разполагала с 18 машини. “Тази сутрин обиколихме училища и детски градини, районите около тях са сравнително добре почистени. Не до асфалт, но приемливо”, допълни заместник-кметът.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини